nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır
Yeni öğrendiğim ve denediğim güzel bir tatlı tarifi vermeye çalışacağım bugün Eğer kadayıf ile yapılmış tatlıları seviyorsanız fakat şerbetli tatlı yerine daha hafif bir tatlı seçim ediyorum diyorsanız kadayıflı muhallebi tam size kadar
Ilk Olarak kadayıflı muhallebimiz için gereken malzemeleri sıralayalım
5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker (muhallebisi için) 1 nehir bardağı şeker (kadayıfı kavurmak için) 1 su bardağı un damla sakızı (yoksa bayağı sakız bile atabilirsiniz) 1 paket krem şanti 250 gr kadayıf 1 yemek kaşığı tereyağ ceviz Evet malzemelerimizin listesi gözünüzü korkutmasın çünkü epeyce basit bir yapımı var Haydi daima birlikte bu lezzetli tat için kolları sıvayalım
Ilk Önce kadayıfı bir buzdolabı poşetine koyun ve buzlukta dondurun Donan kadayıfları poşetteyken dürüstçe ufalayın
Bir teflon tencereye tereyağını koyun ve ertin Eriyen yağın içine kadayıfı ilave edin ve ayrıntılarıyla kavurun En Ince Ayrıntısına Kadar kavurduğunuz kadayıfın içine cevizi ve 1 dere bardağı şekeri ilave edip karıştırın Soğuması için bir kenara bırakın
Acilen muhallebimizi yapalım Unu ve toz şekeri tencereye koyun ve içerisine yavaş yavaş süt ilave ederek karıştırın Kaynayan muhallebimizi ocaktan alalım ve ılıyana dek bekleyin İçine krem şantiyi ek edin ve mikserle adilane çırpın
Şimdi istediğiniz bir kaba önce kadayıfımızın yarısını sonrada muhallebimizi yayalım, kalan kadayıfı muhallebinin üzerine serpin eğer cevizle aranız iyiyse üzerini ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin Buzdolabında soğutup servis yapabilirsiniz Sıhhat olsun… *
Yeni öğrendiğim ve denediğim güzel bir tatlı tarifi vermeye çalışacağım bugün Eğer kadayıf ile yapılmış tatlıları seviyorsanız fakat şerbetli tatlı yerine daha hafif bir tatlı seçim ediyorum diyorsanız kadayıflı muhallebi tam size kadar
Ilk Olarak kadayıflı muhallebimiz için gereken malzemeleri sıralayalım
5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker (muhallebisi için) 1 nehir bardağı şeker (kadayıfı kavurmak için) 1 su bardağı un damla sakızı (yoksa bayağı sakız bile atabilirsiniz) 1 paket krem şanti 250 gr kadayıf 1 yemek kaşığı tereyağ ceviz Evet malzemelerimizin listesi gözünüzü korkutmasın çünkü epeyce basit bir yapımı var Haydi daima birlikte bu lezzetli tat için kolları sıvayalım
Ilk Önce kadayıfı bir buzdolabı poşetine koyun ve buzlukta dondurun Donan kadayıfları poşetteyken dürüstçe ufalayın
Bir teflon tencereye tereyağını koyun ve ertin Eriyen yağın içine kadayıfı ilave edin ve ayrıntılarıyla kavurun En Ince Ayrıntısına Kadar kavurduğunuz kadayıfın içine cevizi ve 1 dere bardağı şekeri ilave edip karıştırın Soğuması için bir kenara bırakın
Acilen muhallebimizi yapalım Unu ve toz şekeri tencereye koyun ve içerisine yavaş yavaş süt ilave ederek karıştırın Kaynayan muhallebimizi ocaktan alalım ve ılıyana dek bekleyin İçine krem şantiyi ek edin ve mikserle adilane çırpın
Şimdi istediğiniz bir kaba önce kadayıfımızın yarısını sonrada muhallebimizi yayalım, kalan kadayıfı muhallebinin üzerine serpin eğer cevizle aranız iyiyse üzerini ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin Buzdolabında soğutup servis yapabilirsiniz Sıhhat olsun… *