Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Tatlısı
0
48

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kadayif-tatlisi.jpg

Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler


Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
Kadayıf için;
  • 250 gr çiğ kadayıf
  • 200gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz antep fıstığı
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
  • Yarım su bardağı antep fıstığı içi

Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye şeker ve suyu alarak bir kaç damla limon damlatıyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıyoruz altını kapatıp, ılımaya bırakıyoruz.
  2. Kadayıfın hazırlanması için; tereyağı eritiyoruz ve süzgeçten geçirerek üzerindeki köpükleri alıyoruz saf tereyağı elde ediyoruz. Daha sonra yarısını tepsiye yayarak üzerine antep fıstığı içini ekliyoruz.
  3. Daha sonra kadayıfın yarısını ekledikten sonra toz ve kırık antep fıstığını ekleyerek kadayıfın öbür yarısı ile üzerini kapatarak yeterlice bastırıyoruz.
  4. Ocakta çevirerek altı kızarana kadar pişiriyoruz sonra ikinci tepsiyi kalan tereyağı ile yağlıyoruz ve üzerine aykırı çeviriyoruz. Öbür kısmıda kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Sonra sıcak kadayıfa ılık şerbeti döküyoruz ve 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt