
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 250 gr çiğ kadayıf
- 200gr tereyağı
- 1 su bardağı toz antep fıstığı
- Yarım su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
- Yarım su bardağı antep fıstığı içi
Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye şeker ve suyu alarak bir kaç damla limon damlatıyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıyoruz altını kapatıp, ılımaya bırakıyoruz.
- Kadayıfın hazırlanması için; tereyağı eritiyoruz ve süzgeçten geçirerek üzerindeki köpükleri alıyoruz saf tereyağı elde ediyoruz. Daha sonra yarısını tepsiye yayarak üzerine antep fıstığı içini ekliyoruz.
- Daha sonra kadayıfın yarısını ekledikten sonra toz ve kırık antep fıstığını ekleyerek kadayıfın öbür yarısı ile üzerini kapatarak yeterlice bastırıyoruz.
- Ocakta çevirerek altı kızarana kadar pişiriyoruz sonra ikinci tepsiyi kalan tereyağı ile yağlıyoruz ve üzerine aykırı çeviriyoruz. Öbür kısmıda kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sonra sıcak kadayıfa ılık şerbeti döküyoruz ve 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.