Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıf Sarma

Kadayıf Sarma
0
43

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kadayif-sarma.jpg

Kadayıf Sarma Tanımı İçin Materyaller


Muhallebi için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 litre süt
  • 2 türk fincanı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
  • 1 paket hazır kavrulmuş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kadayıf Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir tavaya tereyağ koyup eritin.
  2. Hazır kadayıfları dökün kavurmaya başlayın.
  3. Düzgünce çıtır olunca şekeri koyun eriyene kadar kavurmaya devam edin.
  4. Dikdörtgen tepsiye kadayıfları serin.
  5. Bir tencereye tereyağı eritin.
  6. Un ek edip 2 dk kadar kavurun.
  7. Ocaktan alıp sütü şekeri yumurtayı ekleyin çırpma teli ile süratlice karıştırın.Topaklar kalmayacak.
  8. Tekrar ocağa alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  9. Kaynamaya başlayınca çabucak ocaktan alıp krema ve vanilyayı ek edin.
  10. Kadayıfların çıtır kalması için muhallebiyi soğuyunca döküp yayın.
  11. Soğuması için buzdolabına atın.
  12. Ben dolap kokusu sinmesin diye folyoya sarıp o denli attım.
  13. Muhallebiyi dikdörtgen biçimde kesip rulo yapın.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kadayıf Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt