
Kadayıf Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram taze kadayıf ( İnce olursa daha güzel sonuç veriyormuş )
- 1 su bardağı ceviz
- 5 adet yumurta sarısı
- 1 adet vanilya
- Antep fıstığı
- Sıvı yağ
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kadayıf Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker su ve limonu tencereye alıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım ve büsbütün soğutalım.
- Kadayıftan uzunlamasına bir karış kadar kesip tezgaha alalım üzerine ceviz koyup yaprak sarması sarar üzere saralım. Çok sık sarmamaya özen gösterelim sıkı olursa içi pişmeyebilir. Bu işleme kadayıflar bitinceye kadar devam edelim (19 adet çıktı)
- Yumurta sarılarını güzelce çırpalım ve vanilya ekleyelim yumurta kokusunun ön plana çıkmaması için yapılan bir işlem ( Birtakım kimseler de biraz tuz ekliyormuş ben vanilya ekledim)
- Sarmış olduğumuz kadayıf dolmasının bir kenarını yumurta sarısına batırıp elimizin içerisinde şeklini toparlayalım üstten baş parmağımızla attan da serçe parmağımızla takviye vererek avuç içerisinde döndürelim.
- Sıkmamaya özen gösterelim. Yumurta ile çabucak şekil alıyor zati her yeri yumurtaya bulanmış hale gelince tepsi içerisinde biraz bekletelim.
- Kızgın yağda kızartıp soğuk şerbetin içersin atıp kaşık ile biraz çevirip servis tabağına alalım. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyip sevdiklerimize ikram edelim????✌????????