Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaburga Dolması

Kaburga Dolması
0
72

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kaburga-dolmasi.jpg

Kaburga Dolması Tanımı İçin Materyaller

  • 3 buçuk kilo kuzu kaburga
Et terbiyesi için :
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
İç pilavı :
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • Yarım kilo çiğ badem (kavrulmuş)
  • Baharatlar: tuz, karabiber ve yenibahar
Pirinç pilavı için :
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı pilav

Kaburga Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel kaburgamızı güzelce yıkıyoruz. İçini ve dışını hafifçe tuzluyoruz bir kenara bırakıyoruz.
  2. İç pilavı için kuşbaşı etlerimizi kavuruyoruz ve pirinçimizi ekliyoruz üzerine suyumuzu katıp çok az pişiriyoruz hafif canlı kalabilir karabiber ekleyip kaburga içine doldurduğunuzda ateşte pişecektir zati ????.
  3. Akabinde kaburganın içini hazırladığımız iç harçla dolduruyoruz ve açık kısmını iple dikiyoruz.
  4. Dışına yoğurt sürüp akabinde salçamızı sürüyoruz.
  5. Derin bir tencereye sıvı yağ dökelim kızgın hale geldiginde kaburgayı içine koyalım ve artlı önlü kızartalım bir 5 dk bu süreci uyguladıktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve haşlamaya bırakalım tane baharat ekleyelim.
  6. Yaklaşık 4 saat içinde pişer bazen 5 saatti bulabilir.
  7. Altına sade pilavımızı yapalım.
  8. Pişen kaburgamızı farklı bir yere alıp kemiklerinden ayıralım.
  9. Yenibahar baharatımızı ve kavrulmuş bademimizi ekleyip karıştıralım.
 
858,505Konular
982,706Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt