Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabune Tarifi Resimli

Hoş geldin! Tunahan tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kabune Tarifi Resimli
0
76

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Kabune nasıl yapılır
Kabune pilavı Tarifi

KABUNE MALZEMELERİ:

2 su bardağı pir inc
400 gr koyun kuşbaşı et
5 corba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
1 carliston biber
Tuz, karabiber

imageskabunetarifiresimli5ad41061ec28b

KABUNE YAPILIŞI:

1 Pirinc ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır

2 4 bardak su tencerede kaynatılır Etler suya bırakılarak haşlanır Tuz, karabiber atılır

3 Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parcalara ayrılır

4 Soğanlar kucuk doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır

5 Uzerine suyundan suzulmuş pirinc konur Pirincin uzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir

6 Tuz, karabiber serpilir Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir Kaşığın tersi ile bastırılıp duzeltilir Uzerine porselen bir tabak kapatılır

7 Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirincler suyunu cekinceye kadar pişirilir

8 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir Soğan, pirinc ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır

Not: Kabuneyi koyun eti yerine, tavuk goğus eti ile de yapabilirsiniz

Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt