Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabune Pilavı

Kabune Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kabune Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*400 gr kadar kemiksiz et
*1 orta boy soğan
*2 adet havuç
*Yarım su bardağı nohut
*Üç yemek kaşığı tereyağ
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz

Kabune Pilavı Tarifi Yapılışı Akdeniz’in özellikle Isparta yöresinin düğün yemeği olarak farklı şekillerde yapılan bir pilav yemeği İsteğe göre nohut ve havuç koymayabilirsiniz
Pirinci ılık suya koyup ıslatalım Etimizi iyice yumuşayana kadar haşlayalım
Soğanı piyazlık yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ve karabiberle ovalım Havuçları halka halka dilimleyelim Büyükse bölelim
Pişen Eti küçük küçük didikleyerek parçalara ayıralım Nohutu haşlayıp süzelim Pirinci süzüp
yıkayalım Bunları hazırladıktan sonra gelelim Tencereye yerleştirmesine
Pilav yapacağınız tencerenin en altına soğanları, üzerine didiklenmiş etleri kenarına havuç dilimlerini dizelim Pirince nohutu karıştırıp Etlerin üzerine yerleştirelim Karıştırmayacağız kat kat olacak Üzerine tereylagini eritip gezdirelim Et suyundan 3 bardak koyalım
Üzerini düz bir tabak ile kapatıp kapağını örtelim Ocağın altını açalım kaynayınca en küçük yere kısık ateşe alalım Pirinçler pişene kadar pişirelim
Pirincinizin cinsine göre su az gelirse et suyu ilave edin
Demlendikten sonra tencerenin ağzına servis tabağı kapayıp ters çevirelim Üzerini pul biber ile süsleyelim Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt