Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabuli Pilav Tarifi Resimli

Kabuli Pilav Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kabuli Pilav nasıl yapılır
Kabuli Pilav yapılışı

Kabuli Pilav Malzemeler

1 kg kemiksiz kuzu eti
3 baş soğan
4 havuç
1 kg basmati pirinç veya uzun pirinç
250 gr kuru üzüm
4 diş sarımsak
8 adet kişniş tohumu
2 kak tarçın
1 tatlı kaşığı zerdeçal (hint safranı)
3 çorba kaşığı tereyağı ya da 12 su bardağı sıvıyağ



Kabuli Pilav Tarifi :
Önce eti 56 cm büyüklüğünde kocaman parçalar halinde doğrayın Soğanları soyun salata soğanından daha küçük olarak kıyın Tavada yağı kızdırın Soğanları içine atın ve en ince ayrıntısına kadar kahverengi oluncaya dek kavurun Bu yemeğin özelliği soğanın ayrıntılarıyla kavrulmasıdır Etleri soğanlara ek edin ve birlikte çevirin Etler kavrulunca yemeği bir tencereye alın ve etlerin üstünü Örtecek dek sıcak su ilave edin Kişniş tohumlarını, kak tarçınları ve hint safranını yemeğe ek edin ve kapağını kapatarak eller en ince ayrıntısına kadar yumuşayıncava kadar pişirin Pişen eti ateşten alın Büyük bir tencerede 35 litre suyu kaynatın, içine tuz atın Yıkanmış pirinçleri kaynayan suya atın Çabuk ateşte pişirin Pirinçler pişince suyunu süzün Daha büyük bir tencerenin dibine bir kat haşlanmış pirinç koyun Kevgirle tencerenin dibine yayınlama Üstüne pişen etin suyundan 34 kaşık gezdirin ve kevgirle karıştırın

Bu etin suyunun çok koyu bir renkte olması gerekiyor Çünkü bu koyu renk, pirince renk veriyor ve Afganlar buna pirinci renklendirmekdiyorlar

Kalan pirinçten bir kat daha tencereye koyun, üstüne baştan et suyundan ek edin ve her yerde karıştırın Bu Nedenle haşlanmış pirinç ve et suyu bitinceye dek devam edin

Hepsini birden tepetaklak ederek pirinçleri ezmeden, pirinçler et suyunun rengini alıncaya dek karıştırın

Et suyu ile renklenmiş pirincin üzerine pişen etleri sıralayın Kaşıkla alttan pirinç alarak etlerin üstünü pirinçle kapatın Havuçları soyun Kibrit çöpü inceliğinde kıyın Tavada sıvıyağı kızdırıp, havuçları kavgalı yağdan geçirin

Ilık suda bekleyerek kabarmış olan üzümleri yıkayın ve tavada kızdırdığınız yağdan geçirin

Pilavın üzerine, tencerenin bir kenarına havuçları öteki kenarına ise üzümleri koyun Tahta bir kaşığın sapını pilavın içine batırarak buhar çıkması için delikler açın Tencerenin kapağını bir mutfak bezi ile sararak kapatın ve 1520 dakika değin çok kısık ateşte dinlenmeye bırakın Tencereyi ateşten çekip kapağını acın Havuç ve üzümleri bir tabağa alın Pilavı etleri ile birlikte büyük bir kayık servis tabağına alın Üzerini havuç ve üzümlerle süsleyerek sıcak sıcak, buharı ile servis yapın *
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt