iltasyazilim
FD Üye
Kabuksuz Portakal Suyu Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet portakal
*10 12 adet mandalina
*2 yemek kaşığı limon tuzu
*3 litre su
*1 su bardağından biraz eksik toz şeker
Kabuksuz Portakal Suyu Tarifi Yapılışı Öncelikle bu tarif benim tarifim genelde dondurucuda beklenen portakal suyu tarifleri vardı ama benim acelem vardı diğer meyve sularını nasıl yapıyorsam bunu da öyle yaptım Portakal ve mandalinalar soyulur, 4 5 parçaya bölünüp tencereye konulur Üzerine şeker eklenir (çok şekerli sevmediğim için bana göre ideal ama siz tadına bakıp arttırabilirsiniz Önce bu miktarda koyup tadına bakarak pişme esnasında ayarlayın) Limon tuzu eklenir (limonum yoktu belki iki limon sıkılsa istenilen ekşiliğe ulaşılabilir) Su eklenip ocağa alınır Bir miktar pişirin baktığınızda rengini almamış oluyor panik yapmayın Yeteri kadar piştiğine emin olunca altı kapatılır Bir kaba süzgeçli kepçeyle posaları alınır Blendırla püre haline gelene kadar çekilir tenceredeki suyu da bi blendırdan geçirin her taneyi alamayabilirsiniz Püre halindeki posalar tekrar tencereye eklenir ve yine blendırdan geçirilir Önce büyük tel süzgeçle bi kaba alınır Şişelere koyarken daha ince tel süzgeçten geçirilir Ben taneli sevmiyorum ,biraz daha taneli isterseniz tek süzgeç yeterli olur Ertesi gün tadı daha da oturmuş oldu inşallah sizler içinde ayni etkiyi yaratır da o meyve sularını almaya ihtiyaç duymazsınız
*2 adet portakal
*10 12 adet mandalina
*2 yemek kaşığı limon tuzu
*3 litre su
*1 su bardağından biraz eksik toz şeker
Kabuksuz Portakal Suyu Tarifi Yapılışı Öncelikle bu tarif benim tarifim genelde dondurucuda beklenen portakal suyu tarifleri vardı ama benim acelem vardı diğer meyve sularını nasıl yapıyorsam bunu da öyle yaptım Portakal ve mandalinalar soyulur, 4 5 parçaya bölünüp tencereye konulur Üzerine şeker eklenir (çok şekerli sevmediğim için bana göre ideal ama siz tadına bakıp arttırabilirsiniz Önce bu miktarda koyup tadına bakarak pişme esnasında ayarlayın) Limon tuzu eklenir (limonum yoktu belki iki limon sıkılsa istenilen ekşiliğe ulaşılabilir) Su eklenip ocağa alınır Bir miktar pişirin baktığınızda rengini almamış oluyor panik yapmayın Yeteri kadar piştiğine emin olunca altı kapatılır Bir kaba süzgeçli kepçeyle posaları alınır Blendırla püre haline gelene kadar çekilir tenceredeki suyu da bi blendırdan geçirin her taneyi alamayabilirsiniz Püre halindeki posalar tekrar tencereye eklenir ve yine blendırdan geçirilir Önce büyük tel süzgeçle bi kaba alınır Şişelere koyarken daha ince tel süzgeçten geçirilir Ben taneli sevmiyorum ,biraz daha taneli isterseniz tek süzgeç yeterli olur Ertesi gün tadı daha da oturmuş oldu inşallah sizler içinde ayni etkiyi yaratır da o meyve sularını almaya ihtiyaç duymazsınız