iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 kg küncü – kabuklu susam
500 gr ceviz içi
Bal, pekmez veya toz şeker
Tarif
Kabuklu susamları diğer adı ile küncüyü ayıklayalım ve yıkayalım
Yıkandıktan sonra kurumaya bırakalım, kuruduktan sonra tava da ya da mümkün ise sac da kavuralım
Kavrulma işlemini bitirmek için küncüden bir kaç tane alarak eliniz ile ezin eğer kabukları hemen çıkıyor ise kavrulma işlemi tamamlanmış demektir
Ceviz içini ve kavrulan küncüyü kıyma makinasından ya da robottan çekin
Çekme işlemini 34 kez yapın amaç yağın çıkmasıdır
Helva ikramında pekmez veya bal kullanacağız ancak siz sevmiyorsanız makinada çekerken içine toz şeker ekleyebilirsiniz
Helvayı ağzı kapaklı kaselerin içine doldurun, iyice sıkıştırarak bastırın
1 saat kadar dinlendirin bu şekilde
Servis tabağına ters çevirerek oturtun
İsteğinize göre bal veya pekmez gezdirin üzerine
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 kg küncü – kabuklu susam
500 gr ceviz içi
Bal, pekmez veya toz şeker
Tarif
Kabuklu susamları diğer adı ile küncüyü ayıklayalım ve yıkayalım
Yıkandıktan sonra kurumaya bırakalım, kuruduktan sonra tava da ya da mümkün ise sac da kavuralım
Kavrulma işlemini bitirmek için küncüden bir kaç tane alarak eliniz ile ezin eğer kabukları hemen çıkıyor ise kavrulma işlemi tamamlanmış demektir
Ceviz içini ve kavrulan küncüyü kıyma makinasından ya da robottan çekin
Çekme işlemini 34 kez yapın amaç yağın çıkmasıdır
Helva ikramında pekmez veya bal kullanacağız ancak siz sevmiyorsanız makinada çekerken içine toz şeker ekleyebilirsiniz
Helvayı ağzı kapaklı kaselerin içine doldurun, iyice sıkıştırarak bastırın
1 saat kadar dinlendirin bu şekilde
Servis tabağına ters çevirerek oturtun
İsteğinize göre bal veya pekmez gezdirin üzerine
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.