Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabuklu Susam Helvası Tarifi

Kabuklu Susam Helvası Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER

2 kg küncü – kabuklu susam
500 gr ceviz içi
Bal, pekmez veya toz şeker





Tarif

Kabuklu susamları diğer adı ile küncüyü ayıklayalım ve yıkayalım
Yıkandıktan sonra kurumaya bırakalım, kuruduktan sonra tava da ya da mümkün ise sac da kavuralım
Kavrulma işlemini bitirmek için küncüden bir kaç tane alarak eliniz ile ezin eğer kabukları hemen çıkıyor ise kavrulma işlemi tamamlanmış demektir
Ceviz içini ve kavrulan küncüyü kıyma makinasından ya da robottan çekin
Çekme işlemini 34 kez yapın amaç yağın çıkmasıdır
Helva ikramında pekmez veya bal kullanacağız ancak siz sevmiyorsanız makinada çekerken içine toz şeker ekleyebilirsiniz
Helvayı ağzı kapaklı kaselerin içine doldurun, iyice sıkıştırarak bastırın
1 saat kadar dinlendirin bu şekilde
Servis tabağına ters çevirerek oturtun
İsteğinize göre bal veya pekmez gezdirin üzerine






Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt