Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabrin Çağrısı...

Hoş geldin! jawel tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kabrin Çağrısı...
0
305

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kabrin Çağrısı

Muhammed bin Selame den: rivayet ettiğine göre

Mezar günde beş kere insana şöyle seslenir:
Ben yalnızlık yeriyim Bana gelecek birey, Kuran Kerim okuyarak kendini dost edinsin
Ben karanlık yeriyim Bana gelecek kişi, namaz kılarak beni aydınlatsın
Ben altı üstü toprak olan kuru bir yerimBana gelen salih amel ile gelip yatağını hazırlasın
Ben yılan ve çıyanı içinde barındıran yerim Bana gelen bir tiryak ile gelsin
O tiryak da,besmelei şerife ve çok gözyaşı dökmektir
Ben münker ve nekir adındaki sual meleklerinin sual soracakları yerim
Bana gelen La İlahe İLLALLAH Muhemmedun Resulullah kelimesini,
onlara yanıt verebilmek için çok söylesin

Rabbim kabrimizi cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin,
Kabir azabından cümlemizi korusun inşallah

*

Similar threads

imageskabrincagrisi5aee708dccdf3 Kabrin Cağrısı Muhammed bin Selame den: rivayet ettiğine gore imageskabrincagrisi5aee708f14db0 Kabir gunde beş defa insana şoyle seslenir: Ben yalnızlık yeriyim Bana gelecek kişi, Kuran Kerim okuyarak kendini arkadaş edinsin Ben karanlık yeriyim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyuruyor ki: Allahü teâlâ, rüzgârı, rahmeti olan yağmurdan önce müjdeci gönderir Rüzgârlar, ağır olan bulutları sürükler Bulutlardan ölü olan toprağa su yağdırırız O yağmurlu yerden meyvalar çıkarırız Ölüleri de kabirlerinden böyle çıkaracağız (A'râf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Dünya hayatından sonra, ahiret hayatından da önce fakat ahiret hayatı içinde ele alınması gereken bir başka hayat daha vardır ki o da kabir hayatı veya “Âlemi Berzah denilen hayattır Berzah, asıl manasında iki şey arasında bulunan engel, ayırıcı sınır demektir İnsan için üç hayat vardır: Dünya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Ruh ölmez, ölü işitir Sual: (Ölüler işitmez Peygamberler de ölüdür Onlar da işitemez Onun için şefaat ya Resulallah ya da yetiş ya Resulallah demek şirktir) diyenlere nasıl bir cevap tahsis etmek gerekir? CEVAP Bunlar vehhabilerin ve bunlara aldanan bazı mezhepsizlerin iddialarıdır Şirk demek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Ehlisünnet inancına göre, kâfirlere ve bazı günahkâr müminlere kabir azabı vardır Kabir, iman ve salih amel sahipleri için Cennet bahçelerinden bir bahçe; kâfirler için de Cehennem çukurlarından bir çukurdur Kabir hayatının, azap şeklinin mahiyeti hakkında, âlimler ayrı görüşler ileri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
858,556Konular
982,095Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt