bilgisayarci
FD Üye
Kabartma Tozlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket eritilmiş margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Kabartma Tozlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeler ile kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
- İç harcımız için beyaz peyniri çatal yardımı ile ezelim.
- Üzerine bir tutam maydanozu doğrayıp ekleyelim.
- Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım, elips biçimi verip iç harcımızdan koyup kayık formu vererek kapatalım.
- Ters çevirip tepsiye yerleştirelim .
- Üzerine yumurta sarısı karışımımdan sürüp susam serpelim .
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırına yerleştirelim, deneyecek olanlara şimdiden afiyet ????.