
Kabarmaya Doymayan Şerit Poğaça (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya ya da yarım paket yaş maya
- 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un
- 200 gram beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz (istediğiniz içi kullanabilirsiniz.)
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 çay kaşığı sıvı yağ
- Çörekotu
Kabarmaya Doymayan Şerit Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaba ılık süt, maya ve toz şeker alınıp çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ ve yumurta beyazı eklenir ve çırpılır. İçine tereyağı eklenir.
- Üzerine yavaş yavaş elenmiş un eklenerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir. (ne kadar yoğurursanız o kadar güzel olur).
- Üzeri örtülerek 30 dakika mayalandırılır. İçi için beyaz peynir ezilerek içine kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.
- Mayalanan hamur 5 dakika biraz unla yoğrulur. Mandalina büyüklüğünde 5 bezeye ayrılır.
- Her beze elle genişletilerek ya da merdane ile dikdörtgen şeklinde açılır. Açılan hamurun yarısına bıçakla ya da rulet ile şeritler yapılır. (şekildeki gibi).
- Diğer yarısına iç harç koyulur ve sıkıca rulo halinde sarılır. Tüm bezelere aynı işlem uygulanır.
- Yağlı kağıt serilir fırın tepsisine tüm poğaçalar dizilerek üzeri örtülür ve 10 dakika tepsi mayası yapılır.
- Ardından yumurta sarısı yağ ile çırpılarak üzerine sürülür.
- En üstüne çörek otu serpilir önceden ısıtılan
- 190 derece fırında üzeri nar gibi pişene kadar pişirilir.Afiyet olsun ????????.