Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabarmalara Doymayan Zeytinli Açma

Kabarmalara Doymayan Zeytinli Açma
0
135

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Kabarmalara Doymayan Zeytinli Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 7 su bardağı un
Arasına sürmek için
  • 100 gram tereyağı
  • 1 küçük kavanoz zeytin ezmesi
Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı

Kabarmalara Doymayan Zeytinli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak yoğurma kabına süt, maya ve şekeri alarak 2-3 dakika kadar bekletin.
  2. Diğer materyalleri de ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar güzelce yoğurun. (unu yavaş yavaş denetimli ekleyin).
  3. Üzerini streçleyip 1 saat kadar mayalandırmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru 12 eşit modüle bölüp bezeler yapın ve her bezenin üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağ ek edin.
  5. Daha sonra el ile yuvarlak biçimde açıp zeytin ezmesi sürerek rulo formu verin.
  6. Hepsini yaptıktan sonra rulo formu verdiğiniz açmaları ortadan keserek birbirine dolayarak form verip fırın tepsisine dizin.
  7. Tepside 20 dakika kadar mayalanması için bekleyin.
  8. Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.Tel tel olan pamuk üzere açmalarınız hazır????Afiyet olsun ????

Kabarmalara Doymayan Zeytinli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Kabarmalara Doymayan Pizza Poğaça Tanımı İçin Materyaller (200 ml su bardağı kullandım) 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 paket instant maya2 çorba kaşığı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz5 buçuk su bardağı un Sosu için; 1 su bardağı kadar domates püresi1 çay kaşığı salça1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Kabarmalara Doymayan Muazzam Lezzette Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı süt1 paket yaş maya1 yemek kaşığı toz şeker1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ7 su bardağı un250 gram tereyağı yahut margarin1,5tatlı kaşığı tuzSucukKaşar peyniriİstenilen bir peynir Üzeri için; 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Kabarmalara Doymayan Yoğurmadan Kahvaltı Ekmeği Yumuşacık Tanımı İçin Materyaller 255 ml süt3 yemek kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı dolusu kuru maya1 yemek kaşığı tereyağı 30 gram300 gram un Kabarmalara Doymayan Yoğurmadan Kahvaltı Ekmeği Yumuşacık Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Kabarmalara Doymayan Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı ılık su2 adet yumurta beyazı1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ100 gram tereyağı1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya6-5 su bardağı un (Klasik su bardağı) İç malzemesi için; 200 gram kasar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Kabarmalara Doymayan Pamuk Kek Tanımı İçin Materyaller 4 adet yumurta1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ1 çay bardağı süt1 kabartma tozu1 vanilya2 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı kakao2 yemek kaşığı nutella2.5 su bardağı un Kabarmalara Doymayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt