
Kabardıkça Kabaran Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığından biraz az tuz
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta beyazı
- Peynir
- Yumurta sarısı
- Susam ve çörek otu
Kabardıkça Kabaran Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle maya süt ve şekeri çırpıyoruz.
- Akabinde öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üstünü streçle şayet meskende yoksa buzluk poşeti ile kapatalım mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalandığı vakit mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Elimizle bastırarak açalım içine peynir koyup kapatalım ve tepsiye kapattığınız tarafını koyalım.
- Şayet isterseniz peynirsizde yapabilirsiniz oda çok lezzetli oluyor.
- Tepsiye dizdikten sonra üstüne yumurta ve susam karışımından sürelim.
- 180 derecede altı üstü kızardıktan sonra fırından alıp servis yapabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.