iltasyazilim
FD Üye
Kabaklı Yoğurt Çorba (Mehir) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kase aşurelik buğday
*2 kase yoğurt
*2 kabak
*1 yumurta
*1 demet taze nane
*Tuz
*2 kaşık tereyağ veya margarin
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*
Kabaklı Yoğurt Çorba (Mehir) Tarifi Yapılışı Yaz da insanın içini serinleten soğukta sıcakta çok lezzetli olan bir yöresel çorba ayran aşıda diyorlar ama gerçek adı mehir olan bir çorba yapacağım
Buğdayları güzelce yıkayıp düdüklüde pişirin ne kadar pişse o kadar güzel olur ,bazen ben gece suya bırakıp yapıyorum hatta bol yapıp pişmiş halde yarısını buzluğa atıyorum *Nohuta çok yakışıyor, siz nohutla pişirebilirsiniz güzelce piştikten sonra içine naneyle birlikte iki kabak doğrayın 10 dakikada öyle pişirin tabi su azalmışsa ekleyin fazla olmamak şartıyla çünkü yoğurtta katacağız *Yoğurtun içine bir bardak su, tuz, bir yumurtayı güzelce karıştırıp ayran yapar gibi çok güzel karışması lazım Yoğurdu tencereye döküyoruz ve ara ara karıştırıyoruz, 20 dakika kadar kaynasın kapatın veya sizde ayarlayabilirsiniz çok kaynasa kalınlaşır az kaynasa sıvı olur kuru nane yağda kavurup üstüne dökün *İster sıcak ister soğuk ikram edin afiyet olsun
*2 kase aşurelik buğday
*2 kase yoğurt
*2 kabak
*1 yumurta
*1 demet taze nane
*Tuz
*2 kaşık tereyağ veya margarin
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*
Kabaklı Yoğurt Çorba (Mehir) Tarifi Yapılışı Yaz da insanın içini serinleten soğukta sıcakta çok lezzetli olan bir yöresel çorba ayran aşıda diyorlar ama gerçek adı mehir olan bir çorba yapacağım
Buğdayları güzelce yıkayıp düdüklüde pişirin ne kadar pişse o kadar güzel olur ,bazen ben gece suya bırakıp yapıyorum hatta bol yapıp pişmiş halde yarısını buzluğa atıyorum *Nohuta çok yakışıyor, siz nohutla pişirebilirsiniz güzelce piştikten sonra içine naneyle birlikte iki kabak doğrayın 10 dakikada öyle pişirin tabi su azalmışsa ekleyin fazla olmamak şartıyla çünkü yoğurtta katacağız *Yoğurtun içine bir bardak su, tuz, bir yumurtayı güzelce karıştırıp ayran yapar gibi çok güzel karışması lazım Yoğurdu tencereye döküyoruz ve ara ara karıştırıyoruz, 20 dakika kadar kaynasın kapatın veya sizde ayarlayabilirsiniz çok kaynasa kalınlaşır az kaynasa sıvı olur kuru nane yağda kavurup üstüne dökün *İster sıcak ister soğuk ikram edin afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.