
Kabaklı Patates Sulusu Tanımı İçin Materyaller
- 3-4 diş sarımsak
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça ( isteğe nazaran ayarlanabilir)
- 1 orta uzunluk kabak
- 4 orta uzunluk patates
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Kekik
- Pul biber
- Sıcak su
- Sıvı yağ
Kabaklı Patates Sulusu Tanımı Yapılışı
- Soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğranır.
- Sıvı yağda biraz kavrulur.
- Salça eklenir.
- Biraz kavrulunca küp küp doğranmış kabak ve patates eklenir.
- Baharatlar atılır. ( isteğe göre).
- Sıcak su konur ve ağızı kapatılır.
- Ortalama 25-30 dakikada pişer.