Kabaklı Kuskus Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) paket kuskus
- Karabiber
- Sarımsak tozu
- Köri
- Tuz
Kabaklı Kuskus Tanımı Yapılışı
- Soğan ve kabağı küp küp doğrayın kuskus için 4 bardak su kaynatın ve suya tuz ve zeytinyağı ekleyin.
- Az yağ eklediğiniz tencerede evvel soğanları yumuşayana kadar soteleyin sonra kabakları ekleyin ve kabaklar da yeterlice yumuşayana kadar soteleyin.
- Bu sırada farklı bir tencerede kaynayan suya kuskusu ekleyin ve 7-8 dakika haşlayın.
- Suyunu süzmeden evvel 1 kepçe ayırın ve sotelediğiniz kabağa ekleyin.
- Kabak karışımına en son baharatlarında ekledikten sonra ve suyunu süzdüğünüz kuskusla birleştirin ve birbirine karıştırıp, servis edin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.