Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabaklı Kuru Biber Turşusu

Hoş geldin! pixdor tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kabaklı Kuru Biber Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kabaklı Kuru Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

*Yazdan kurutulmuş biber
*Yarım kilo kadar bal kabağı ( miktarı kendinizde ayarlayabilirsiniz )
*Sirke
*Tuz
*Limon tuzu
*Sarımsak 78 diş
*Su

Kabaklı Kuru Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Yazdan kurutulmuş biberlerimizi haşlıyoruz Başka bir tencerede kesip küp küp doğradığımız Bal Kabaklarımızı çok yumuşamayacak şekilde haşlıyoruz
Biberler ve kabaklar haşlandıktan sonra her ikisini bir kaseye boşaltıyoruz Üzerine sirke, tuz, 34 adet limon tuzu, dövülmüş 78 ( veya daha fazla) Sarımsağı ilave ediyoruz Ağız tadımıza göre üzerine su ilave ediyoruz
Sirkeyi başta çok fazla koymayın Yarım su bardağı kadar yeter Turşu 12 saat bekledikten sonra tekrar karıştırın Eğer sirkesi veya limon tuzu veya tuzu eksikse arkadan ağız tadınıza göre ilave edebilirsiniz
Rahmetli Annemin kışları sık sık yaptığı bir turşuydu Umarım beğenirsiniz*Yanında kavurmalı veya etli bulgur pilavı yaparsanız Enfes olur
Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,796Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt