
Kabaklı Fırınsız Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kabak
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Kabaklı Fırınsız Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak tatlısı için; yarım kilo kabak ve şekeri kısık ateşte yumuşayana kadar pişirip, soğuyunca blendır ile püre yapalım.
- Alt taban için; burçak bisküvi ve oda sıcaklığında tereyağını yoğurup kelepçeli kalıbın tabanına döşeyelim bardakla iyice bastıralım.
- Muhallebi için; tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilya ekleyip karıştıralım.
- Muhallebiyi bisküvilerin üzerine sıcakken döküp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra emin olduktan sonra kabak püresini üzerine yayalım. Bir kaç saat dinlendirelim. Daha sonra fındık ve ceviz ile servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun