iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 adet orta boy yeşil kabak
(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 78 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim Altını kapatıp, bir kenara koyalım
Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim Geniş bir tabağın içinde; galeta unu, tuz, karabiber, maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp, sonra kızgın yağda 56 dakika kızartalım Delikli el süzgeciyle, kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp, yağını iyice süzdürelim En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım
2 adet orta boy yeşil kabak
(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 78 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim Altını kapatıp, bir kenara koyalım
Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim Geniş bir tabağın içinde; galeta unu, tuz, karabiber, maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp, sonra kızgın yağda 56 dakika kızartalım Delikli el süzgeciyle, kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp, yağını iyice süzdürelim En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım