Kabak Yoğurtlaması Tanımı İçin Materyaller
- 6 tane kabak
- 1 baş kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yoğurt
Kabak Yoğurtlaması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bu tanımda her şey çiğ olarak koyuluyor sonra kendi suyunda yavaş yavaş pişiyor. Yıkanmış kabakları dikine ikiye kesip çok küçük olmayacak halde dilimliyoruz.
- Sıvı yağ koyduğumuz yapışmaz, derin bir tencereye kabakları koyuyoruz. Akabinde ince ince fakat irice doğradığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
- Tuz, pul biber ve kimyon da koyup karıştırıyoruz. Evvel yüksek sonra kısık ateşte orta sıra karıştırarak pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra ister süzme yoğurt ister olağan yoğurt ekleyip karıştırıyoruz. Ben üzerine nane serpiştirdim siz damak zevkinize nazaran koymayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.