Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane kabak
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tane kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Dereotu
- Pul biber
- Tuz
Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklarımızı yıkayalım çizelim ve dilimleyelim.
- Tencereye sıvı yağı koyalım.
- Kabuklarını soyup yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve sarımsağı tencereye alalım.
- Üzerine yıkayıp temizlediğimiz ince ince doğradığımız biberleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim.
- Salçamızı da ekleyerek karıştıralım.
- Kabaklarımızı, ince doğranmış dereotumuzu ,pul biber ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
- Tenceremizin kapağını kapatalım.
- Kaynayınca kısık ateşte 30-35 dakika daha kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- İsteğe bağlı olarak yoğurtlu servis yapalım. Yemeğimiz servise hazır ???? Kolay gelsin
afiyet olsun ???? sevgiler ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.