
Kabak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet sakız kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates yahut biber salça (Tercihinize nazaran salça koyabilirsiniz. ben domatesler istediğim üzereyse koymuyorum)
- 1 diş sarımsak
- Tercihe nazaran dereotu
Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğruyoruz domateslerle bir arada (Eklemek isterseniz salçayı da ) az yağda yahut yağsız formda kavuruyoruz.
- Havucu ve kabağı da doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Materyaller uygunca karışınca bulguru ekleyip üstünü tam kapatacak biçimde su koyarak orta ateşe bırakıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz.
- Yemeğimiz pişmeye yakın 1 diş sarımsak ve dereotunu doğruyoruz. Tüm materyaller pişince yemeğe hazır. Afiyet olsun.