
Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- Sıvı yağ
- Tuz
Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye sıvı yağ ile doğranmış soğanlar alınır.
- Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir.
- Sonrasında dilimlenmiş kabaklar eklenir ve 7-8dakika kısık ateşte suyu çekene kadar kavrulur.
- Akabinde sudan geçirilmiş pirinç eklenir.
- Sonrasında 2 su bardağı sıcak su ve tuz eklenir, kısık ateşte 20-30dakika ortası pişirilir.
- Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.