bilgisayarci
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg bal kabağı
- 1.5 su bardağı şeker
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabukları soyulmuş kabakları 2 cm kalınlığında kesip geniş bir tencereye koyuyoruz.
- Üzerine şekeri ilave ediyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kabaklar suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kabaklar yumuşayınca, tencerenin kapağını alıp ocağı sonuna kadar açıyoruz, harlı ateşte kabakların suyu azalıncaya kadar 5 dakika pişiriyoruz.
- Daha sonra soğuması için nazikçe geniş bir kaba alabilirsiniz.
- Kabak tatlımız hazır. Tahinle, cevizle, kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.