teknolojiuzmani
FD Üye

Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg kabak
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 çubuk tarçın
- 2 paket vanilya şekeri
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları yıkayıp kabuğunu soyun ve dilimleyin .
- Teflon tavaya kabakları dizin üzerine şeker ilave edin ( şeker oranını kendi damak tadınıza nazaran daha az yahut daha çok ayarlayabilirsiniz).
- Tarçın ekleyin akabinde.
- Kabakların üzerine ortasına delik açtığınız fırın kağıdını koyun ve kapağını kapatın.
- Kısık ateşte bu hal yarım saat pişirin.
- Çatal ile denetim edin pişmişse üzerine şerbetinden gezdirin. Kapağı açık ancak fırın kağıdını tekrar üzerine kapatarak 5 dk daha pişirin.
- Üzerine tahin ve cevizle servis edin afiyet olsun.