iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg balkabağı
*1 5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
*1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın yıkadıktan sonra istediğiniz uzunlukta doğrayın
*Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları alın
*Üzerine toz şekeri gezdirelim ,ister 1 gece bekletin ister 2 3 saat ağzı kapalı olarak bekletin, bu bekleme* sırasında kabaklar su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok orta ateşte kontrollü pişirin
*Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede* kapağı açık olarak pişirin
*Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine ceviz serpip servis edebilirsiniz
*Kış aylarının vazgeçilmez tatlısı
Afiyet olsun ?
*1 kg balkabağı
*1 5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
*1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın yıkadıktan sonra istediğiniz uzunlukta doğrayın
*Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları alın
*Üzerine toz şekeri gezdirelim ,ister 1 gece bekletin ister 2 3 saat ağzı kapalı olarak bekletin, bu bekleme* sırasında kabaklar su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok orta ateşte kontrollü pişirin
*Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede* kapağı açık olarak pişirin
*Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine ceviz serpip servis edebilirsiniz
*Kış aylarının vazgeçilmez tatlısı
Afiyet olsun ?