Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Tarifi
0
28

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kabak-tatlisi-tarifi.jpg

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,750 kg bal kabağı (helvacı kabak)
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Servis önerisi:
  • Tahin,ceviz

Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabukları soyulup iri iri dilimlenen kabaklar geniş bir tencereye alınır ve üzeri toz şeker ile örtülüp (reçel yapar gibi) 8 saat veya en az 4 saat bekletilir. (geceden yaparsanız da olur).
  2. Suyunu bırakan kabaklar ocağa alınır ve kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir.
  3. Kaynayınca yarım limon suyu eklenir.
  4. 1 saat sonra çatalla kontrol edilir. Piştiyse ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  5. İsteğe göre üzerine tahin ve ceviz eklenip soğuk servis edilir.
Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt