Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Tatlısı (Nur Usulü )

Kabak Tatlısı (Nur Usulü )

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
nur-usulu-kabak-tatlisi.jpg

Kabak Tatlısı (Nur Tarzı ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı (İnce sert beyaz kabuklu ve içi turuncu olanlardan)
  • 1 ,5 su bardağı toz şeker
  • 1 ,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kavrulmuş fındık

Kabak Tatlısı (Nur Yordamı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabakları ben soyulmamış olanlardan tercih ediyorum. İçindeki lifli kısmı alıp dışındaki beyaz kabuğunu soyup yıkadığımız kabakları 2 parmak eninde uzunluğunda küp halinde kesiyoruz.
  2. Geniş bir tencere ya da tavaya tek sıra halinde diziyoruz.
  3. Üzerine toz şekerimizi ve tereyağını ekledikten sonra suyu gezdiriyoruz.
  4. 15 dakika kapağı kapalı halde pişiriyoruz bu mühlet sonunda yumuşamış oluyorlar kabağın cinsine nazaran de değişebilir.
  5. Kabaklar yumuşayınca kapağını açıp suyunu çekene kadar ve tabanındaki şerbet hafif katılaşana kadar pişiriyoruz.
  6. Ocaktan almadan 5 -10 dakika evvel kavrulmuş fındığı ekliyoruz aromasını çok beğeniyorum bu formda pişince.
  7. Kapağı kapalı halde soğumaya bırakıyoruz ve tatlımız hazır.
  8. Dilerseniz üzerine tekrar fındık ekleyebilirsiniz ya da tahinle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsuunnn.
Kabak Tatlısı (Nur Adabı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt