teknolojiuzmani
FD Üye

Kabak Tatlısı (Nur Tarzı ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg bal kabağı (İnce sert beyaz kabuklu ve içi turuncu olanlardan)
- 1 ,5 su bardağı toz şeker
- 1 ,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kavrulmuş fındık
Kabak Tatlısı (Nur Yordamı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları ben soyulmamış olanlardan tercih ediyorum. İçindeki lifli kısmı alıp dışındaki beyaz kabuğunu soyup yıkadığımız kabakları 2 parmak eninde uzunluğunda küp halinde kesiyoruz.
- Geniş bir tencere ya da tavaya tek sıra halinde diziyoruz.
- Üzerine toz şekerimizi ve tereyağını ekledikten sonra suyu gezdiriyoruz.
- 15 dakika kapağı kapalı halde pişiriyoruz bu mühlet sonunda yumuşamış oluyorlar kabağın cinsine nazaran de değişebilir.
- Kabaklar yumuşayınca kapağını açıp suyunu çekene kadar ve tabanındaki şerbet hafif katılaşana kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan almadan 5 -10 dakika evvel kavrulmuş fındığı ekliyoruz aromasını çok beğeniyorum bu formda pişince.
- Kapağı kapalı halde soğumaya bırakıyoruz ve tatlımız hazır.
- Dilerseniz üzerine tekrar fındık ekleyebilirsiniz ya da tahinle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsuunnn.