
Kabak Tarator Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet kabak
- 1 tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase yoğurt (Ben süzme kullandım)
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
- Yeteri kadar tuz
Kabak Tarator Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları yıkadıktan sonra rendeliyoruz tavaya yağı alıp kabakları ek ediyoruz yüksek ateşte 5 dakika kadar soteliyoruz.
- Daha sonra kenara soğumaya bırakıyoruz bir kasede yoğurt sarımsak dereotu ceviz ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
- Daha sonra kabağı ekliyoruz tekrar karıştıralım servis tabağına alın.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben süzme yoğurt kullanarak form verdim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????????.