Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Sinkonta

Kabak Sinkonta
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kabak-sinkonta-7.jpg

Kabak Sinkonta Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg kabak
  • 1 poşet yemeklik kıyılmış domates (buzluktan)
  • 1 ya da yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 ya da 1, 5 çay bardağı zeytinyağı ( göz kararı  )
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1-2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 2 su bardağı su

Kabak Sinkonta Tanımı Yapılışı

  1. 1 kg kabağımızı yıkayıp, kabuklarını soyup daire ya da yarım ay biçiminde doğruyoruz.
  2. Kuru soğanı ve sarımsakları da yemeklik doğruyoruz.
  3. Zeytin yağında 2-3 dakika kavuruyoruz.
  4. Akabinde salçayı da koyuyoruz.
  5. Salça 1-2 dakika kavrulduktan sonra yaklaşık 15-20 dk evvel buzluktan çıkardığımız 1 poşet domatesi tencereye ekliyoruz.
  6. Tuz ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz (tuz isteğe bağlı 1, 5 ya da 2 tatlı kaşığı olabilir tatmadan karar vermeyin derim ????).
  7. Daha sonra kabakları, nane ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Sonra 2 bardak suyumuzu da ekliyoruz.
  8. Bu sırada yemeğimiz artık fokurduyor olacaktır.
  9. Dereotunu da doğrayıp ekliyoruz.
  10. Tenceremizin kapağını kapatıp 30-35 dakika kısığa yakın ateşte pişiriyoruz. (ara orta denetim edip karıştırın).
  11. 30-35 dakika sonra yemeğimiz hazır.
Elinize sıhhat ve afiyet olsunn. ????❤????.
 
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt