Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Sarması

Kabak Sarması
0
48

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
kabak-sarmasi.jpg

Kabak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 tane patates (Tencerenin altına dizmek için)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 orta boy soğan (Rendelenmiş veya yemeklik doğranmış)
  • 4-5 yemek kaşığı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Suyu için;
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
Servis yanına;
  • Yoğurt

Kabak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak normal yaprak sarma yapar gibi içimizi hazırlıyoruz. Pirinç, soğan, maydanoz, salça, zeytinyağ, tuz ve karabiberimizi karıştırma kabımızda güzelce karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
  2. Daha sonra kabaklarımızın uç kısımlarını kesiyoruz. Soyacak yardımıyla uzunlamasına şeritler kesiyoruz. Her kestiğimiz şeridin uç kısmına biraz iç harçtan koyup, sarıyoruz (İç harçtan çok koymayın pirinçle şişeceği için açılma olmasın)
  3. Hepsini sardıktan sonra patatesimizi doğrayıp, yıkayıp, yuvarlak olacak şekilde dilimleyip, sarmamızı pişireceğimiz tenceremizin dibine ekliyoruz.
  4. Üzerine sarmalarımızı ekliyoruz ve 2 su bardağı suya salçamızı ekleyip karıştırıp sarmamızın üstüne döküyoruz. Sarmaların üzerine de bir tabak koyup kapağını katıyoruz.
  5. Su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alıp yoğur ile servis edebilirsiniz afiyet olsun????
Kabak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt