
Kabak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 1 tane patates (Tencerenin altına dizmek için)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- 1 orta boy soğan (Rendelenmiş veya yemeklik doğranmış)
- 4-5 yemek kaşığı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Yoğurt
Kabak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak normal yaprak sarma yapar gibi içimizi hazırlıyoruz. Pirinç, soğan, maydanoz, salça, zeytinyağ, tuz ve karabiberimizi karıştırma kabımızda güzelce karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
- Daha sonra kabaklarımızın uç kısımlarını kesiyoruz. Soyacak yardımıyla uzunlamasına şeritler kesiyoruz. Her kestiğimiz şeridin uç kısmına biraz iç harçtan koyup, sarıyoruz (İç harçtan çok koymayın pirinçle şişeceği için açılma olmasın)
- Hepsini sardıktan sonra patatesimizi doğrayıp, yıkayıp, yuvarlak olacak şekilde dilimleyip, sarmamızı pişireceğimiz tenceremizin dibine ekliyoruz.
- Üzerine sarmalarımızı ekliyoruz ve 2 su bardağı suya salçamızı ekleyip karıştırıp sarmamızın üstüne döküyoruz. Sarmaların üzerine de bir tabak koyup kapağını katıyoruz.
- Su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alıp yoğur ile servis edebilirsiniz afiyet olsun????