Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kabak
- Yarım kapya biber
- Kaşar rendesi
- Yeterince kıyma
- Domates rendesi ( ben yazın yaptığım sosu kullandım )
- 1 adet küçük soğan
- Yarım havuç
- Yarım kapya biber
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- Çay kaşığı ucuyla kırmızı toz biber
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
- İsteğe nazaran tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
- Tavamıza yağımızı alalım ve kıymamızı ekleyelim.
- Ezerek kavuralım ve soğanımızı ekleyelim.
- Ardından domates sosunu,salçayı ve rendelediğimiz havuçlarımızı ekleyelim.
- Biraz kavurduktan sonra baharatlarımızı ekleyelim ve 2 dk kadar daha kavurup altını kapatalım.
- Kabaklarımızı soyalım ve ikiye ayıralım, isterseniz ortadan ikiye kesin , ister ayırdığınız kabakların ortasını oyun, o size kalmış ben ikiye bölüp ortasını oydum
- Uygun bir pişirme kabana alıp ortasını oyduğumuz kabaklarımızı koyalım ve içini dışına fırça yardımıyla yağlayalım.
- Ortasını oyduğumuz kabaklarımıza iç harcımızdan koyalım ve üzerlerine kapya biberlerimizden ufak modüller koyalım.
- Bir bardak suya bir tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip karıştıralım ve fırın kabımıza koyalım.
- Kabakların yarısına kadar gelmesi kâfi .
- 200° fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin ve fırından almanıza 5 dk kala rendelenmiş kaşarları üzerine ekleyip bir 5 dk daha pişirelim ve fırından alalım. Afiyet olsun
.