Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Sandal

Kabak Sandal
0
64

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kabak
  • Yarım kapya biber
Üzeri için;
  • Kaşar rendesi
İç harcı için;
  • Yeterince kıyma
  • Domates rendesi ( ben yazın yaptığım sosu kullandım )
  • 1 adet küçük soğan
  • Yarım havuç
  • Yarım kapya biber
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • Çay kaşığı ucuyla kırmızı toz biber
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • İsteğe nazaran tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
  2. Tavamıza yağımızı alalım ve kıymamızı ekleyelim.
  3. Ezerek kavuralım ve soğanımızı ekleyelim.
  4. Ardından domates sosunu,salçayı ve rendelediğimiz havuçlarımızı ekleyelim.
  5. Biraz kavurduktan sonra baharatlarımızı ekleyelim ve 2 dk kadar daha kavurup altını kapatalım.
  6. Kabaklarımızı soyalım ve ikiye ayıralım, isterseniz ortadan ikiye kesin , ister ayırdığınız kabakların ortasını oyun, o size kalmış ben ikiye bölüp ortasını oydum :)
  7. Uygun bir pişirme kabana alıp ortasını oyduğumuz kabaklarımızı koyalım ve içini dışına fırça yardımıyla yağlayalım.
  8. Ortasını oyduğumuz kabaklarımıza iç harcımızdan koyalım ve üzerlerine kapya biberlerimizden ufak modüller koyalım.
  9. Bir bardak suya bir tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip karıştıralım ve fırın kabımıza koyalım.
  10. Kabakların yarısına kadar gelmesi kâfi .
  11. 200° fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin ve fırından almanıza 5 dk kala rendelenmiş kaşarları üzerine ekleyip bir 5 dk daha pişirelim ve fırından alalım. Afiyet olsun ☺️.
Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,556Konular
982,095Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt