Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Sandal

Kabak Sandal
0
73

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
kabak-sandal.jpg

Kabak Sandal Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet kabak
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 orta uzunluk patates
  • 2 adet biber
  • Nane
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kabak Sandal Tanımı Yapılışı

  1. Evvel soğanı, tavuğu, patatesi ve biberi kavuruyoruz.
  2. Patatesleri ve tavuğu pişince baharatlarını atıyoruz.
  3. 2-3dk daha kavurup kapatıyoruz.
  4. Kabakları biçimli soyarak ortadan ikiye bölüyoruz.
  5. İkiye böldüğümüz parçayı tekrar ikiye bölüp, içlerini oyuyoruz.
  6. Kabakları derin bir yağda kızartıyoruz.
  7. Fırın kabına alıp içlerini hazırladığımız harçla dolduruyoruz.
  8. Beşamel sosumuzun gereçlerini koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  9. Beşamel sosu kabakların üstünü örtecek üzere koyuyoruz.
  10. Ben üst ayarda 250 derecede beşamel sos kızarana kadar pişirdim. İsteğe nazaran kaşar peyniride koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt