Kabak Salatasi Gereçler: 4 ADET ORTA ZIRVE KABAK 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 6 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT 3 DİŞ SARIMSAK 1 DEMET DEREOTU birazcık tuzlu Yapılışı: kabaklarını yıkayıp kabuklarını soymadan rendeleyin 2 kaşık zeytin yağını tercihen teflon tavada ısıyıp kabakları ekleyin yüksek ateste 2 dakkika ısıttıktan sora altını kısıp pişirin ve kabaklar çok ezilmeden ateşten alınsuyu varsa süzün ve soğumaya bırakın Dövülmüş sarmısaklarla yoğurdu karıştırıp kabağa ekleyin nehir otunun sert saplarını ayırın be taze kısımlarını iri doğruyarak karışıma ekleyin SAĞLIK OLSUN Servis Önerileri: Et yemeklerinin, etli veye tavuklu böreklerin yanına fazla uygu