bilgisayarci
FD Üye

Kabak Roll (Kabak Sushi) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük boy yeşil kabak
- 2 büyük boy havuç
- Smoke (tütsülü) zeytinyağı yoksa normal zeytinyağı
- 1 paket labne peyniri
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Susam
- Tane anason, karabiber, tuz
- Süslemek için kapari, antep fıstığı vb….
Kabak Roll (Kabak Sushi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak ve havuçları yıkayıp, kabakları soymadan havuçları soyarak uzun ince şeritler halinde kesiyoruz. (ben meyve soyucuyla inceliğini ayarlamak istedim ve meyve soyucuyla şerit çıkardım).
- Tost makinesine (ızgara izi çıksın diye yoksa tavada da olur) ikişer üçer yan yana sıralıyoruz.
- Üst üste gelmemeli ki yapışmasınlar. Yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Bu sırada üstlerini smoke kokulu zeytinyağı ile yağlıyoruz ki barbekü kokusu olsun ve güzel kızarsın. Smoke yağınız yoksa normal sızmayla da yağlayabilirsiniz.
- Ben yağlarken fırça kullandım ve yağı tatlandırmak için biraz tuz, karabiber ekledim.
- Pişirme sırasında dolgu malzememizi hazırıyoruz: bir paket labne peyniri, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt(benim yoğurdumda isliydi. Denizli’nin yöresel yanık kokulu yoğurdu).
- Susam,tane anason(çok az yeterli yoksa çok baskın olur gerekirse tadına bakın. Mesela çay kaşığından az), az tuz, az karabiberi karıştırıyoruz.
- Tüm ince kabak ve havuçları tost makinesinde pişirdikten sonra, düz bir servis tabağına; önce şerit halindeki kabağı seriyoruz kabağın üzerine şerit halinde havucu koyuyoruz üzerine dolgu malzememizi sürüyoruz ve sarıyoruz.
- Çok nazik bir malzeme değil rahat sarılıyor ve merak etmeyin açılmadan kalıyor.
- Tüm malzemeyi bu şekilde bitirip dolapta dinlendiriyoruz.
- Arzu ettiğiniz zaman, servis esnasında üzerine kırıklanmış antep fıstığı (ben peçete arasına koyup kalın bıçağı yatay tutarak ezdim) ekebilir,.
- Üzerlerinden biraz zeytinyağı gezdirebilir, ve rollerin ortasına capari koyabilirsiniz.
Kabak Roll (Kabak Sushi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı