iltasyazilim
FD Üye
Kabak Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
*12 adet dolmalık kabak
*500 gr yağlı kıyma
*2 adet orta boy soğan
*Yarım demet maydanoz
*2 adet orta boy domates
*2 adet orta boy biber ( ince uzun biber kullanacaksanız 34 adet )
*Karabiber
*Tuz
*Antep salçası veya normal salça
Kabak Oturtma Tarifi Yapılışı Öncelikle kabaklarımızı ikiye bölüp içlerini dolmalık şekilde oyalım Daha sonra kabaklarımızı kızartalım ve soğumaları için bir köşeye alalım Daha sonra önce soğanlarımızı doğrayıp derin bir tencere veya tavaya alalım pembeleşene kadar kavuralım Yağlı etimizi ekleyelim Onuda kavuralım Rengi dönünce 1 tatlı kaşığı silme olarak tuz, bir çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyelim Kavrulan iç harcımıza en son küçük küçük doğradığımız maydanozu ekleyip bir iki çevirip soğuması için bir köşeye alalım Dikdörtgen büyük borcamı yağlayalım ve kabaklarımızın içini harcımızla dolduralım dizelim Sonra üzerine domates ve biberleri doğrayıp dizelim Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 15 dakika kadar domates ve biberler kızarana kadar pişirelim yemeğimiz hazır afiyet olsun (Bu tarifim karnıyarık yemeğinin kabakla yapılmış olanıdır, yanına pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz, ayrıca daha hafif ve lezzetli )
*12 adet dolmalık kabak
*500 gr yağlı kıyma
*2 adet orta boy soğan
*Yarım demet maydanoz
*2 adet orta boy domates
*2 adet orta boy biber ( ince uzun biber kullanacaksanız 34 adet )
*Karabiber
*Tuz
*Antep salçası veya normal salça
Kabak Oturtma Tarifi Yapılışı Öncelikle kabaklarımızı ikiye bölüp içlerini dolmalık şekilde oyalım Daha sonra kabaklarımızı kızartalım ve soğumaları için bir köşeye alalım Daha sonra önce soğanlarımızı doğrayıp derin bir tencere veya tavaya alalım pembeleşene kadar kavuralım Yağlı etimizi ekleyelim Onuda kavuralım Rengi dönünce 1 tatlı kaşığı silme olarak tuz, bir çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyelim Kavrulan iç harcımıza en son küçük küçük doğradığımız maydanozu ekleyip bir iki çevirip soğuması için bir köşeye alalım Dikdörtgen büyük borcamı yağlayalım ve kabaklarımızın içini harcımızla dolduralım dizelim Sonra üzerine domates ve biberleri doğrayıp dizelim Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 15 dakika kadar domates ve biberler kızarana kadar pişirelim yemeğimiz hazır afiyet olsun (Bu tarifim karnıyarık yemeğinin kabakla yapılmış olanıdır, yanına pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz, ayrıca daha hafif ve lezzetli )