iltasyazilim
FD Üye
Kabak Oturtma (Antep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*67 tane kabak
*150 gr kıyma
*2 adet soğan
*34 diş sarımsak
*3 adet sivri biber
*2 büyük domates
*2 çorba kaşığı dolusu salça
*Göz kararı sıvı yağ
*Karabiber—Tuz
*1 tutam dereotu
Kabak Oturtma (Antep Usulü) Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler;
Sizlere çok lezzetli kabak oturtma tarifi vereceğim Antep de bu yemeğin adi böyle bende ilk duyduğumda değişik gelmişti içini pişirme derdiniz yok çok Pratik çiğden koyuyoruz Malzemeleri pişer mi diye hiç tereddüt etmeyin çokta güzel pişiyor sizi uğraştırmayacak zamanınızı almayacak bir yemek denemenizi tavsiye ederim
Öncelikle kabaklarımızı yıkayıp ortadan ikiye keselim içlerini oyup kabağın tatlı tadını alması ve daha lezzetli olması için içlerine karabiber sürüyoruz Bir kenara alıp soğanı biberi domatesi ve sarımsağı küçük Küçük doğrayıp bir kaba alıyoruz İçine kıymayı salçayı ,karabiber, tuzu ve ince kıyılmış dereotunu koyup birazda yağ ekliyoruz Göz kararı iyice karıştırıyoruz Sonra kabakların içine harçtan ağzına kadar doldurup tencereye koyuyoruz Yarıya kadar şu koyup önce kaynayana kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz
*67 tane kabak
*150 gr kıyma
*2 adet soğan
*34 diş sarımsak
*3 adet sivri biber
*2 büyük domates
*2 çorba kaşığı dolusu salça
*Göz kararı sıvı yağ
*Karabiber—Tuz
*1 tutam dereotu
Kabak Oturtma (Antep Usulü) Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler;
Sizlere çok lezzetli kabak oturtma tarifi vereceğim Antep de bu yemeğin adi böyle bende ilk duyduğumda değişik gelmişti içini pişirme derdiniz yok çok Pratik çiğden koyuyoruz Malzemeleri pişer mi diye hiç tereddüt etmeyin çokta güzel pişiyor sizi uğraştırmayacak zamanınızı almayacak bir yemek denemenizi tavsiye ederim
Öncelikle kabaklarımızı yıkayıp ortadan ikiye keselim içlerini oyup kabağın tatlı tadını alması ve daha lezzetli olması için içlerine karabiber sürüyoruz Bir kenara alıp soğanı biberi domatesi ve sarımsağı küçük Küçük doğrayıp bir kaba alıyoruz İçine kıymayı salçayı ,karabiber, tuzu ve ince kıyılmış dereotunu koyup birazda yağ ekliyoruz Göz kararı iyice karıştırıyoruz Sonra kabakların içine harçtan ağzına kadar doldurup tencereye koyuyoruz Yarıya kadar şu koyup önce kaynayana kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz