
Kabak Musakka Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı da domates salçası
- 4 adet kabak
- 1 adet soğan
- 250 gr kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Safran tozu
Kabak Musakka Tanımı Yapılışı
Merhabalar.
- Öncelikle kabaklarımızı halka halka doğruyoruz.
- Üzerine tuz ,karabiber ve safranımızı serpiştirip harmanlıyoruz en az bir saat dinlendirelim.
- Daha sonra tenceremizin içerisine kıymamızı koyup kavuruyoruz.
- Üzerine bir adet soğan doğruyoruz ufak ufak((tercihen isterseniz koymayabilirsiniz)).
- Daha sonra bir cimdik tuz atıp düzgünce kavuralım.
- Dinlendirdiğimiz kabakları kavrulan kıymamızın üzerine serelim .
- Altını kısık ateşte pişirelim.
- 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip suyunu bırakana kadar pişirelim .
- İsteğe nazaran su desteği yapabiliriz.