Kabak Mücveri Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 4 adet kabak
- Yarım su bardağı un
- 2-3 kol yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tutam dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kabak Mücveri Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımızı soyalım. Bir rende yardımı ile rendeleyelim.
- Derim bir kabın içine suyunu düzgünce sıktığımız kabakları koyalım.
- Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayalım.
- Yumurtaları derince bir kaba alalım un ek edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Baharatları, s kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım.
- yapıştırmaz tavaya az ölçüde sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim.
- Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
- Ben yanına sarımsaklı yoğurt yaptım çok lezzetli oldu dilerseniz yanına sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.