Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım adet kabak
- Yarım adet havuç
- 1 adet yumurta (Ben tamamını ekledim ancak yalnızca sarısını kullanıyorsanız o formda ekleyin)
- Yarım yemek kaşığı lor peyniri (ya da bebeğinize hangi peyniri veriyorsanız)
- 1 çay kaşığı kadar doğranmış dereotu
- 5 tatlı kaşığı çiğ karabuğday unu (ya da farklı bi sağlıklı un)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuç ve kabağı rendenin ince yeriyle rendeleyip sularını sıkıyoruz ve bütün gereçleri karıştırıyoruz biraz koyu kıvamlı olacak.
- Pankek tavasında yağsız halde bir kepçe döküp gerili önlü pişiriyoruz.
- Pankek tavası yoksa tost makinasına yağlı kağıt serip ortasında pişirebilirsiniz.
- Ben daha evvel olağan tavada yapmayı denemiştim ancak yağsız olunca daima yapışmıştı sonra tost makinasında yapmıştım mecburen fakat o vakit da kenarları biraz kuru kalıyoRdu simay’a vermeden evvel kenarlarını kesiyodum bu yüzden pankek tavasında çok uygun oldu ????????