
Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet kabak
- 1 adet patates (küçük yada orta boy)
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1/2 (yarım) demet taze soğan
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı un(kıvama nazaran ayarlanmalıdır)
- 1/2 (yarım) su bardağı mısır unu
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- Pul biber
Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
- Kabak ve patates rendelenir, suyu uygunca sıkılır.
- İnce doğranmış dereotu, taze soğan, yumurta eklenir.
- Mısır unu ve bir ölçü un eklenip karıştırılır.
- Hafif sulu bir kıvam tercih ediyorum. (akışkan olursa un ölçüsü arttırılabilir).
- Tavada kızgın az yağda kızartılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve pul biber serpilir.

???? kızartmaya yakın karıştırılırsa sebzeler ekstra suyunu sapmadan kızartılmış olur. Daha geç yapacağım vakit rendeleme sürecini yapıp dolapta bekletiyorum. Suyunu süzüp materyalleri ekliyorum.
???? fırında yapmak isterseniz pişirme kağıdı serili tepsiye yayıp üzerine bir ölçü zeytinyağı gezdirerek 200 derece fırında pişirebilirsiniz.