
Kabak Mücver Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane kabak
- 4-5 kol taze sarımsak
- 4 kısım taze soğan
- 1 demet maydonoz
- 1 demet taze nane
- 5 tane yumurta
- 8 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıvı yağı ( ayçekirdeği yağı )
Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kabakları rendeliyoruz.
- Suyunu yeterlice sıkıyoruz.
- Rendelenen ve güzelce sıkılan kabakların üzerine yumurtayı, baharatları, yeşillikleri ve unu ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Tavayı ocağa alıyoruz.
- 2 su bardağı yağını tavaya alıyoruz.
- Yağın ısınmasını bekliyoruz.
- Isınan yağın üzerine hazırlanan karışımı kaşık yardımı ile ince bir formda döküyoruz.
- Kaşığın zıt tarafıyla düzeltiyoruz.
- Önlü artlı güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Mücverler hazır. Afiyet olsun. ❤.