Kabak Malezi (Çocuklarada Rahatlıkla Yedirebilirsiniz) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo bal kabağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 yahut 2.5 su bardağı kadar süt (Bardak ölçüm 200 ml)
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi hoş tat veriyor ben sevdiğim için kulanıyorum sevmeyen koymayabilir
Kabak Malezi (Çocuklarada Rahatlıkla Yedirebilirsiniz) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımızı soyup ince ince doğruyoruz.
- Yıkayıp tencereye alalım .
- Üzerine şeker ve su ek edelim .
- Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Sütümüzü biraz ısıtalım ,kabakları blendırla püre haline gelene kadar ezelim.
- Sütü azar azar ek edelim.
- Muhallebiden biraz daha sulu bir kıvamda yapıyorum ben siz yoğunluğuna nazaran süt ekleyebilirsiniz .
- Ocağa alıp sütlede bir kaynatalım ve içine hindistan cevizi ek edelim. Afiyetle yiyelim şeker ölçüsünü damak zevkinize nazaran azaltır yahut çoğaltırsınız.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.