Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak Karnıyarık

Kabak Karnıyarık
0
26

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Kabak Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 4 tane kabak (Orta boy)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1-2 adet domates
  • Dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Kabak Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Küp küp doğradığımız soğanı, zeytinyağı koyduğumuz tavada kavurup, tekrar küp küp doğradığımız biberleri ek ediyoruz. Biraz kavurduktan sonra kıymayı da içine ek edip, orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Kabakları yıkayıp, alacalı soyduktan sonra uzunluğuna olacak biçimde ortadan ikiye kesip, çekirdekli kısmı oyuyoruz.
  3. Biraz zeytinyağı koyduğumuz tavaya kabakları dizip, sarımsak ekliyoruz ve birkaç dakika yağda kapağı kapalı halde pişiriyoruz.
  4. Kabakların üzerine biraz tuz ve karabiber ekliyoruz.
  5. Bir kasede salçaları sıcak suyla açıp kabakların üzerine ekliyoruz ve kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  6. Kıymalı harca tuzunu ve baharatları ekliyoruz.
  7. Kıymalı harcımız piştiğinde yumuşayan kabakların üzerine kıymalı harcı yerleştirip, üzerine dilimlediğimiz domatesleri diziyoruz.
  8. Domatesler piştiğinde ocağı kapatıp, ince ince kıydığımız dereotunu ek ediyoruz.
Kabak Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt