iltasyazilim
FD Üye
Kabak Kalye Tarifi İçin Malzemeler
15 20 adet minik sakız kabak 2 adet köy biberi 2 adet acı sivri biber ( seviyorsanız ) 1 adet kuru soğan 1 adet domates 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım demet dereotu Yeterince tuz Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 15dk
Kabak Kalye Tarifi Yapılışı
Merhabalar,
Çok küçük sakız kabağın yemeğini kıymalı da yapabilirsiniz, ama sade zeytinyağlı tercih edenler bu tarife bir göz atabilir yapımı kolay ve lezzetli bir tencere yemeği
Kabakları temizleyip yıkayalım ve sıvı yağda hafif kızartalım, tencereye yemeklik doğradığımız soğanı ve biberleri alalım, kızarttığımız sıvı yağından beş çorba kaşığı ile soğanları çok az soteliyelim, kabuğu soyulmuş doğranmış domatesi ilave edelim, en son içine tozbiber, karabiber ve bir tatlı kaşığı tuzunu serperek biraz daha karıştırıp ocaktan alalım tencereye yerleştirdiğimiz kabakların üzerine dökelim tavada bir bardak suyu kaynatarak bir tatlı kaşığı kadar tuzunu atıp bu sıcak suyu tenceredeki kabakların üzerine dökelim tencereyi hafifçe sallayarak karıştırmadan kapağını kapatarak orta ateşte 15 dakika pişirelim Ocağı kapattıktan sonra kıyılmış dereotunu üzerine serpelim
Biraz dinlendirdikten sonra servis yapalım
Afiyetler olsun
15 20 adet minik sakız kabak 2 adet köy biberi 2 adet acı sivri biber ( seviyorsanız ) 1 adet kuru soğan 1 adet domates 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım demet dereotu Yeterince tuz Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 15dk
Kabak Kalye Tarifi Yapılışı
Merhabalar,
Çok küçük sakız kabağın yemeğini kıymalı da yapabilirsiniz, ama sade zeytinyağlı tercih edenler bu tarife bir göz atabilir yapımı kolay ve lezzetli bir tencere yemeği
Kabakları temizleyip yıkayalım ve sıvı yağda hafif kızartalım, tencereye yemeklik doğradığımız soğanı ve biberleri alalım, kızarttığımız sıvı yağından beş çorba kaşığı ile soğanları çok az soteliyelim, kabuğu soyulmuş doğranmış domatesi ilave edelim, en son içine tozbiber, karabiber ve bir tatlı kaşığı tuzunu serperek biraz daha karıştırıp ocaktan alalım tencereye yerleştirdiğimiz kabakların üzerine dökelim tavada bir bardak suyu kaynatarak bir tatlı kaşığı kadar tuzunu atıp bu sıcak suyu tenceredeki kabakların üzerine dökelim tencereyi hafifçe sallayarak karıştırmadan kapağını kapatarak orta ateşte 15 dakika pişirelim Ocağı kapattıktan sonra kıyılmış dereotunu üzerine serpelim
Biraz dinlendirdikten sonra servis yapalım
Afiyetler olsun