iltasyazilim
FD Üye
Kabak İskender Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet sakız kabağı
*Kızartmak için sıvı yağ
Ekmek katı için;
*2 dilim bayat ekmek
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Karabiber
*Toz pulbiber
Sosu için;
*100 gr kıyma
*1 küçük soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*Karabiber pulbiber
*2 yemek kaşığı Sıvıyağ
*Tuz
Yoğurt sosu için;
*1 küçük kase yoğurt
*1 diş sarımsak
*Bir fiske tuz
Kabak İskender Tarifi Yapılışı Merhaba
Evde yanlız kaldığım bir gün şöyle kendim için özel, pratik ve bir o kadarda lezzetli bir şey yemek yapayım dedim Yiyince bayıldım ve hemen paylaşmak istedim
Önce kabakları alaca soyup yarım ay şeklinde iri doğrayın Sıvıyağda kızarana dek pişirin
Bayat ekmekleri – tazede olabilir küp küp doğrayın Tereyağını tavada eritip ekmekleri üzerine dökün ve karıştırarak 12 dk kavurun Bu esnada sarımsağı rendeleyip karabiber ve pul biberini ekleyin Sonra servis tabağına alın
Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavurun Üzerine kıymayı ekleyip rengi dönene kadar karıştırın Salçayı ekleyip 2 yemek kaşığı kadar su ekleyin ki salça açılsın ve kıymaya karışsın Baharatı da ekleyip ocaktan alın
Önce alt kata ekmekleri üzerine kabakları yerleştirin Üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin En üstüne kıymalı sosu döküp maydanozla süsleyin
Afiyet olsun
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
* Evet
* Hayır
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz
*2 adet sakız kabağı
*Kızartmak için sıvı yağ
Ekmek katı için;
*2 dilim bayat ekmek
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Karabiber
*Toz pulbiber
Sosu için;
*100 gr kıyma
*1 küçük soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*Karabiber pulbiber
*2 yemek kaşığı Sıvıyağ
*Tuz
Yoğurt sosu için;
*1 küçük kase yoğurt
*1 diş sarımsak
*Bir fiske tuz
Kabak İskender Tarifi Yapılışı Merhaba
Evde yanlız kaldığım bir gün şöyle kendim için özel, pratik ve bir o kadarda lezzetli bir şey yemek yapayım dedim Yiyince bayıldım ve hemen paylaşmak istedim
Önce kabakları alaca soyup yarım ay şeklinde iri doğrayın Sıvıyağda kızarana dek pişirin
Bayat ekmekleri – tazede olabilir küp küp doğrayın Tereyağını tavada eritip ekmekleri üzerine dökün ve karıştırarak 12 dk kavurun Bu esnada sarımsağı rendeleyip karabiber ve pul biberini ekleyin Sonra servis tabağına alın
Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavurun Üzerine kıymayı ekleyip rengi dönene kadar karıştırın Salçayı ekleyip 2 yemek kaşığı kadar su ekleyin ki salça açılsın ve kıymaya karışsın Baharatı da ekleyip ocaktan alın
Önce alt kata ekmekleri üzerine kabakları yerleştirin Üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin En üstüne kıymalı sosu döküp maydanozla süsleyin
Afiyet olsun
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
* Evet
* Hayır
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz