Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak İskender

Kabak İskender

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kabak İskender Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet sakız kabağı
*Kızartmak için sıvı yağ

Ekmek katı için;

*2 dilim bayat ekmek
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Karabiber
*Toz pulbiber

Sosu için;

*100 gr kıyma
*1 küçük soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*Karabiber pulbiber
*2 yemek kaşığı Sıvıyağ
*Tuz

Yoğurt sosu için;

*1 küçük kase yoğurt
*1 diş sarımsak
*Bir fiske tuz

Kabak İskender Tarifi Yapılışı Merhaba
Evde yanlız kaldığım bir gün şöyle kendim için özel, pratik ve bir o kadarda lezzetli bir şey yemek yapayım dedim Yiyince bayıldım ve hemen paylaşmak istedim
Önce kabakları alaca soyup yarım ay şeklinde iri doğrayın Sıvıyağda kızarana dek pişirin
Bayat ekmekleri – tazede olabilir küp küp doğrayın Tereyağını tavada eritip ekmekleri üzerine dökün ve karıştırarak 12 dk kavurun Bu esnada sarımsağı rendeleyip karabiber ve pul biberini ekleyin Sonra servis tabağına alın
Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavurun Üzerine kıymayı ekleyip rengi dönene kadar karıştırın Salçayı ekleyip 2 yemek kaşığı kadar su ekleyin ki salça açılsın ve kıymaya karışsın Baharatı da ekleyip ocaktan alın
Önce alt kata ekmekleri üzerine kabakları yerleştirin Üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin En üstüne kıymalı sosu döküp maydanozla süsleyin
Afiyet olsun
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?

* Evet
* Hayır

Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz

858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt