
Kabak İle Sarımsaklı Yoğurdun Muhteşem Uyumu (Kabak Yahnisi) Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 adet sakız kabağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1-2 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- Yaklaşık 3 su bardağına yakın sıcak su ( yine de kontrolü ekleyin )
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Sarımsaklı yoğurt
Kabak İle Sarımsaklı Yoğurdun Muhteşem Uyumu (Kabak Yahnisi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba sevgili bayanlar

- Öncelikle kabakların dış kısmını güzelce yıkayalım ki soyduktan sonra yıkanmaz.
- Daha sonra uygun bir tencereye tereyağını ve soğanı güzelce kavuralım onlar kavrulurken kabaklarımızı uzunlamasına dörde bölüp küp şeklinde orta kalın doğrayalım.
- Daha sonra salçayı da soğana ekleyip karıştırın.
- Daha sonra kabakları da ekleyip karıştırın.
- Salçayla biraz kavrulduktan sonra üzerine kontrollü olarak sıcak su ekleyip karıştırın.
- 2-3 parmak kabakların üzerine çıksın zaten kabak sulu olduğu için yeterli olacaktır. Bu bu bulgurun iyi iyi pişmesi için. Su az gelirse sonradan biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra suyu ekledikten sonra tuzu da ekleyip karıştırın.
- Bir çay bardağı bulguru da ekleyip hiç karıştırmadan öylece kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dk pişirin.
- Kısık ateşte olmasının sebebi bulgurun aniden suyu çekmemesi ve çiğ kalmaması için.
- Ve kısık ateşte pişen yemekler daha lezzetli oluyor.
- Pişen yemeğimizin üzerine güzel bir sarımsaklı yoğurt yapalım servis tabağına alın ve üzerine güzel bir yoğurt gezdirelim. Çocuklarınıza ve kendinize çok besleyici ve lezzetli bir yemek için afiyet olsun ????
.